Directeur-bestuurder Marco van der Wel van Zeeuwland begint per 1 september aan zijn nieuwe baan als bestuurder bij Beveland Wonen. De raad van commissarissen van Zeeuwland heeft Chris Theuws benoemd als interim bestuurder voor de periode dat de vacature nog niet is ingevuld. Deze periode gebruikt de raad van commissarissen om op zoek te gaan naar een definitieve opvolger.

Marco van der Wel kondigde in juni 2023 aan dat hij Zeeuwland gaat verlaten. De raad van commissarissen gaat het proces, voor het vinden van een definitieve vervanger van Marco van der Wel, zorgvuldig uitvoeren. Samen met medewerkers, stakeholders en Stichting Huurdersbelangen Zeeuwland voert de woningcorporatie gesprekken over het profiel van een nieuwe directeur-bestuurder. Het bureau Whyz ondersteunt deze wervingsprocedure. Na de selectieprocedure moet de Autoriteit Wonen nog goedkeuring geven.

Interim directeur-bestuurder
In de tussentijd neemt Chris Theuws de functie waar van directeur-bestuurder. Chris Theuws is afkomstig uit Brabant en heeft ruime ervaring op het gebied van besturen in de corporatiesector. Hij is van 2017-2023 directeur-bestuurder geweest bij Woonstichting De Zaligheden en van 2006-2017 directeur-bestuurder bij Woningbouwvereniging Bergopwaarts. Zijn kennis op het gebied van vastgoed, Governance, sociale huursector, financiën en in het speciaal vastgoed maken hem een uitermate geschikte kandidaat voor deze tijdelijke invulling.