Binnenkort start de bouw van 15 levensloopbestendige woningen in Meliskerke en Aagtekerke. In Meliskerke aan de Sivertstraat bouwen we 4 woningen en aan de Pauwhoekstraat realiseren we er nog eens 6. In Aagtekerke bouwen we 5 levensloopbestendige woningen aan de Burgemeester Jan Peperstraat. Zeeuwland verwacht dat de bouw aan de Sivertstraat en in Aagtekerke in maart 2024 gereed is. In mei 2024 is het project aan de Pauwhoekstraat afgerond. Met de bouw van deze woningen verwacht Zeeuwland de doorstroming in de kernen te bevorderen.

De levensloopbestendige woningen hebben een woonkamer, een slaapkamer en een badkamer op de begane grond. De zolder op de verdieping is vrij in te delen door de bewoners. Ook komt er een eigen tuin met berging.
De woningen worden voor een groot deel in de fabriek gemaakt en op de bouwplaats in elkaar gezet. Dit zorgt voor een zeer snelle bouw. Door deze nieuwe manier van bouwen is het realiseren van betaalbare woningen nog beter mogelijk.

Energiezuinig en lage woonlasten
De woningen worden Bijna Energieneutraal Gebouwd (BENG). Daardoor zijn ze zeer energiezuinig en voorzien van zonnepanelen, warmtepomp, vloerverwarming, hoge isolatiewaarde, HR++ dubbelglas en een goede kierdichting. Ook beschikken ze over een mechanisch ventilatiesysteem. Samen met de betaalbare huur zorgt dit voor lage woonlasten voor de huurders. WTS architecten uit Vlissingen heeft de woningen ontworpen. Aannemingsbedrijf Fraanje uit ’s-Heer Arendskerke zorgt voor de bouw van de woningen.

Voorrang inwoners Aagtekerke en Meliskerke
Binnenkort adverteren we de woningen op Zuidwestwonen.nl. Zeeuwland wil graag de doorstroming in Aagtekerke en Meliskerke bevorderen. Daarom krijgen huurders van Zeeuwland uit Aagtekerke en Meliskerke voorrang. Doordat deze mensen een huurwoning achterlaten, komen er weer woningen beschikbaar voor anderen in deze kernen.