Maandag 18 december 2023 tekenden woningcorporatie Zeeuwland en Geluk Groep / Verwijs Timmerwerken een aannemingsovereenkomst voor de bouw van 21 huurwoningen. Deze huurwoningen realiseert Zeeuwland op drie plekken in Burgh-Haamstede. Hiermee krijgt het dorp een mooie impuls op de woningmarkt.

Aan de Irenestraat komen zes woningen, aan het Sluispad zeven en aan de Bernhardstraat acht. Wij realiseren hier duurzame levensloopbestendige woningen. De woningen zijn ontworpen door De Architecten Alliantie.

Betaalbare woningen
Alle woningen voorzien we van zonnepanelen, warmtepomp en HR++ glas. De woonkamer, de badkamer en de slaapkamer bevinden zich op de begane grond. Op de verdieping is nog een ruime slaapkamer van 21 m2. Ook is hier een technische ruimte/berging. De hoge isolatiewaarde, de goede kierdichting, de zonnepanelen én de betaalbare huur zorgen voor lage woonlasten voor de huurders. De meeste woningen zijn bereikbaar met huurtoeslag.

Planning
De bouw van deze woningen gaat per straat. De verwachting is dat Geluk Groep in het 2e kwartaal 2024 start in de Irenestraat de gemeente maakt de kavels bouwrijp. De bouw in deze eerste straat zal in het 4e kwartaal afgerond zijn. De laatste woningen verwacht Zeeuwland in het 1e kwartaal 2025 te verhuren.

Voorrang inwoners Burgh-Haamstede
Zeeuwland wil bij de aanbieding van de woningen haar huurders uit gezinswoningen in Burgh-Haamstede voorrang geven. Op deze manier komt er doorstroming in de woningen in dit dorp. Daarmee hoopt zij ook weer jongeren/jonge gezinnen te helpen aan nieuwe woonruimte. Wanneer de verhuring van de woningen precies start, is nog niet bekend. Zeeuwland adverteert haar woningen op www.zuidwestwonen.nl.