In veel appartementengebouwen van Zeeuwland zijn bewonerscommissies aanwezig. Zij dragen bij aan het plezierig wonen van huurders. Jaarlijks organiseren we een Dag van de bewonerscommissies. Donderdag 11 april vond dit evenement in Vlissingen plaats. Achttien bewonerscommissies en Stichting Huurdersbelangen Zeeuwland waren hierbij aanwezig. Het was een dag van informatie uitwisselen én netwerken op een plezierige manier.

Zeeuwland waardeert de inzet van deze commissies zeer. Daarom organiseren we elk jaar dit evenement. Het lijkt wel of het elk jaar drukker bezocht wordt. Hartstikke leuk! Dit jaar ging het informatieve deel onder andere over hoe men om kan gaan met huurders met dementie. Tenslotte wonen we steeds langer thuis. De kans bestaat dan dat er een van de buren in het gebouw dementie heeft. Hoe ga je daar mee om? Pauline Klerx van het Odensehuis Schouwen-Duiveland informeerde de aanwezigen.

In de middag was er weer de Quiz. Dit keer ging bewonerscommissie Nimmerdor uit Grijpskerke er met de wisselbeker vandoor!

Samenwerking bewonerscommissies
Een bewonerscommissie praat met Zeeuwland mee over onderwerpen die over het gebouw gaan. Dat kan gaan over het onderhoud, de schoonmaak van algemene ruimtes of bijvoorbeeld de servicekosten. Zij zijn spreekbuis voor alle bewoners. Door deze gesprekken kan Zeeuwland haar dienstverlening beter afstemmen op de woonwensen van de huurders.
Ook organiseren de commissies activiteiten voor de bewoners. Dit vergroot de leefbaarheid in gebouwen.

Zeeuwland is blij dat er achttien actieve bewonerscommissies zijn. Daarnaast vinden er in twee appartementengebouwen gesprekken plaats om een commissie op te richten. Dat juicen we alleen maar toe.