Binnenkort start de bouw van 21 levensloopbestendige woningen in Burgh-Haamstede. Zeeuwland bouwt deze aan het Sluispad (7 woningen), Irenestraat (6 woningen) en Bernhardstraat (8 woningen). Als eerste begint de bouw aan het Sluispad. Deze woningen verwachten we rond de zomer al te verhuren. Met de bouw van deze huurwoningen brengt Zeeuwland de doorstroming binnen Burgh-Haamstede op gang.

Aannemer Geluk Groep uit Sint Phillipsland gaat de woningen bouwen. De woningen zijn zeer energiezuinig en voorzien van warmtepomp, vloerverwarming, hoge isolatiewaarde, HR++ dubbelglas en een goede kierdichting. Natuurlijk plaatst Zeeuwland ook zonnepanelen. De woning is dus bijna energieneutraal. Samen met de betaalbare huur zorgt dit voor lage woonlasten voor de huurder.

Indeling woningen
De levensloopbestendige woningen hebben woon-, slaap- en badkamer op de begane grond. De zolder op de verdieping heeft een ruimte voor de technische installaties en er is een logeer-/slaapkamer. In de tuin staat de berging.

De bouwtijd van deze woningen is slechts enkele maanden. Dit omdat Geluk Groep deze huizen voor een groot deel in de fabriek maakt en op de bouwplaats in elkaar zet.

Doorstroming
Bij de aanbieding van deze woningen krijgen huurders uit gezinswoning uit Burgh-Haamstede voorrang. Daarmee brengen we de doorstroming binnen het dorp op gang. Woensdag 17 april organiseerden we voor deze groep huurders een inloopmiddag. We kregen positieve reacties en de belangstelling voor de woningen is groot.

We verwachten eind april de woningen te adverteren op Zuidwestwonen.nl.