Vorige week is de bouw gestart van zes levensloopbestendige woningen aan de Pauwhoekstraat in Meliskerke. Als alles volgens planning verloopt is de bouw in september 2024 gereed. De bouw van deze levensloopbestendige sociale huurwoningen weerspiegelt de toewijding van Zeeuwland en de gemeente Veere aan betaalbare huisvesting en het verbeteren van de levenskwaliteit van hun inwoners.

Energiezuinige levensloopbestendige woningen
De levensloopbestendige twee-onder-een kapwoningen hebben een woonkamer, slaapkamer en badkamer op de begane grond. De zolder op de verdieping is vrij in te delen door de bewoners. De brede deuropeningen, lage drempels en andere aanpassingen zorgen ervoor dat bewoners comfortabel kunnen blijven wonen, zelfs als hun behoeften in de loop der jaren veranderen.
De woningen worden Bijna Energieneutraal Gebouwd (BENG). Daardoor zijn ze zeer energiezuinig en voorzien van zonnepanelen, warmtepomp, vloerverwarming, hoge isolatiewaarde, HR++ dubbelglas en een goede kierdichting. Ook beschikken ze over een mechanisch ventilatiesysteem. Samen met de betaalbare huur zorgt dit voor lage woonlasten voor de huurders.

Zeer snelle bouw
De woningen worden voor een groot deel in de fabriek gemaakt en op de bouwplaats in elkaar gezet. Dit zorgt voor een zeer snelle bouw. Door deze nieuwe manier van bouwen is het realiseren van betaalbare woningen voor de doelgroep nog beter mogelijk. WTS architecten uit Vlissingen heeft de woningen ontworpen. Aannemingsbedrijf Fraanje uit 's-Heer Arendskerke zorgt voor de bouw van de woningen.

Voorrang inwoners Meliskerke
Zeeuwland wil graag de doorstroming in Meliskerke bevorderen. Daarom krijgen huurders van Zeeuwland uit Meliskerke voorrang. Doordat deze mensen een huurwoning achterlaten, komen er weer woningen beschikbaar voor anderen in de kern.