Deze week start de bouw van 16 appartementen en een ontmoetingsruimte aan de Kerkstraat in Koudekerke. Wethouder de Visser en directeur-bestuurder Chris Theuws van Zeeuwland slaan op donderdag 16 mei de eerste paal. Met de bouw van deze huurappartementen brengt Zeeuwland de doorstroming in Koudekerke op gang. Naar verwachting is de bouw medio 2025 gereed.

Duurzaam en betaalbaar wonen
Aannemer Schrijver uit ‘s-Gravenpolder gaat de appartementen bouwen. De appartementen zijn zeer energiezuinig en voorzien van een ventilatie warmtepomp met warmteterugwinning, hoge isolatiewaarde, HR++ dubbelglas en triple glas en een goede kierdichting. Natuurlijk plaatst Zeeuwland ook zonnepanelen. De appartementen zijn dus bijna energieneutraal. Samen met de betaalbare huur zorgt dit voor lage woonlasten voor de huurder. Architecten alliantie heeft de appartementen ontworpen. Het ontwerp van het gebouw sluit aan bij de naastgelegen woonvoorziening van Zeeuwse Gronden. Zeeuwland heeft deze woonvoorziening in 2019 gerealiseerd.

Indeling appartementen
De appartementen beschikken over een woonkamer, keuken, badkamer en twee slaapkamers. Ook is er een eigen balkon en berging. De ontmoetingsruimte bevindt zich in het midden van het gebouw. Verder is er een gezamenlijke tuin.

Informatieavond 11 juni 2024
Bij de aanbieding van deze appartementen krijgen huurders uit Koudekerke voorrang. Daarmee brengt Zeeuwland doorstroming binnen het dorp op gang. De woningcorporatie organiseert op dinsdag 11 juni voor huurders, die in deze doelgroep vallen, een informatieavond over de nieuwbouw. Zeeuwland verwacht in september 2024 de woningen te adverteren op www.zuidwestwonen.nl.