Op woensdag 15 mei 2024 organiseerden Orionis Walcheren, Buurtteams Vlissingen, l’escaut en Zeeuwland een Groendag in de Bomenbuurt in Oost-Souburg. Het doel van deze dag was om de tuinen in de wijk nog groener en leefbaarder te maken. Ook zorgde de bijeenkomst voor ontmoetingen in de wijk. De Groendag was een groot succes.

De Groendag vond plaats van 13.00 uur tot 17.00 uur. Bewoners die deelnamen verzamelden zich om 13.00 uur bij de tent in de Elzenstraat. De groen & energiecoach van Zeeuwland, Evelein Mesman, verzorgde de opening en gaf allerlei tips om op een eenvoudige en goedkope manier de tuin nog groener en mooier te maken.

Samen aan de slag in de tuin
De deelnemers gingen na de tuintips aan de slag in hun eigen tuin. In de tuinen werd onder andere gesnoeid, onkruid verwijderd, gezaaid en nieuwe planten geplant. Al het groenafval uit de tuinen werd verzameld in een container in de Elzenstraat. Medewerkers van Orionis Walcheren, Buurtteams Vlissingen, l’escaut en Zeeuwland waren aanwezig en boden een helpende hand.