Het EnergieTeam staat voor u klaar!

Het verlagen van het energieverbruik gaat niet zomaar. Waar begin je en wat moet je doen om te besparen? Het EnergieTeam Schouwen-Duiveland helpt je gratis met het besparen van energie! Waarom? Omdat de energieprijzen steeds hoger worden.

Het EnergieTeam geeft u handige tips. Deze kunt u direct gebruiken. Ook bieden ze u de mogelijkheid om met kleine aanpassingen uw huis duurzamer te maken. Denk hier aan tochtstrips, of een brievenbusborstel. Die aanpassingen voert een klusteam gratis voor u uit.

Hoe werkt het?

Meld u eerst aan voor een bezoek van het EnergieTeam. Dit doet u via energiekzeeland.nl/energieteam. Het EnergieTeam komt bij u thuis. De afspraak duurt zo'n 1,5 tot 2 uur.

Voor wie is het?

Het EnergieTeam Zeeland is voor inwoners van Schouwen-Duiveland. Speciaal voor bewoners met een wat ouder huis. Vaak hebben deze woningen een energielabel D, E, F of G. De woningen zijn minder goed geïsoleerd. U betaalt dus een hoge energierekening.
Gemeente Schouwen-Duiveland, de Zuidhoek, Energiek Zeeland en Zeeuwland willen deze huishoudens helpen met besparen. Daarom nodigen wij u uit om u aan te melden en gebruik te maken van het Energie Team!

EnergieTeam Veere

In de gemeente Veere zijn er energiecoaches. Ook zij geven bewoners advies om het energieverbruik te verlagen. De energiecoaches kunnen bewoners helpen met het aanvragen van een bon ter waarde van € 250,-. Met deze bon koopt u bij de bouwmarkt producten voor energiebesparing.

Maak een afspraak via www.bespaarafspraak.nl/veere
Liever telefonisch een afspraak maken? Bel naar 0118 555 342. Heeft u nog vragen? Bel dan naar dat telefoonnummer of mail naar duurzaamveere@veere.nl

Vraag en antwoord: EnergieTeam Schouwen-Duiveland
Kan iedereen hulp krijgen van EnergieTeam Schouwen-Duiveland?
Energieteam Schouwen-Duiveland is er speciaal voor inwoners uit de gemeente Schouwen-Duiveland die in een ouder huis wonen met een energielabel D of lager en die daardoor een hoge energierekening hebben. Heeft u moeite om deze rekening te betalen? Da is het EnergieTeam echt wat voor u!

Wie zit er in het EnergieTeam?
De leden van het EnergieTeam zijn allemaal vrijwilligers uit de buurt die graag mede-inwoners willen helpen met verduurzamen. Alle leden van het EnergieTeam zijn getoetst aan de hand van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Naast het EnergieTeam is er ook een klusteam. Zij komen de maatregelen aanbrengen. Ook zij zijn in het bezit van een VOG.

Is het EnergieTeam deskundig?
Ja, de leden van het EnergieTeam zijn opgeleid om een goed advies te geven op het gebied van energie besparen.

Kan ik de maatregelen ook zelf aanbrengen?
Nee, als u via het EnergieTeam materialen aanvraagt, komt het klusteam deze ook installeren. Handig, want dan hoeft u zelf hier niets aan te doen.

Wanneer kan ik een afspraak maken?
U maakt zelf met het EnergieTeam een afspraak op een moment dat voor u uitkomt. Ga naar energiekzeeland.nl/energieteam. Het klusteam brengt de materialen aan op werkdagen tussen 8.00 uur en 16.00 uur.

Wat kost het om een afspraak te maken?
Helemaal niets! Het gesprek met iemand van het EnergieTeam en het aanbrengen van de maatregelen is helemaal gratis.

Hoeveel energie ga ik besparen?
Het is lastig om van te voren aan te geven hoeveel energie ukunt besparen. Maar elke maatregel die je neemt helpt om je energieverbruik omlaag te brengen. De leden van het energieteam kunnen je wel een idee geven van de hoeveelheid gas of stroom je gaat besparen.

Hoe meld ik me aan?
Je meldt je aan via energiekzeeland.nl/energieteam. Of vul het formulier in en geef dit af bij het gemeentehuis in Zierikzee, een dorpshuis of wijkgebouw in de buurt.

Hoe lang duurt het voordat ik een afspraak heb?
Binnen vijf werkdagen nadat u uzelf heeft aangemeld, neemt iemand van het EnergieTeam contact met u op om een afspraak te maken.

Ik heb mijzelf aangemeld, maar nog geen afspraak. Wat nu?
Wacht u langer dan vijf werkdagen?Dan kunt u zich direct melden bij Energiekzeeland. Mail naar info@energiekzeeland.nl

Hoe lang duurt zo'n afspraak?
Een afspraak duurt ongeveer 1,5 à 2 uur.

Hoe ziet zo'n afspraak eruit?
De leden van het EnergieTeam lopen met u door uw woning. Zo geven ze u gericht per kamer advies.

Hoeveel maatregelen kan ik nemen?
De energiecoach heeft een lijst met materialen waaruit u tot 250 euro mag kiezen. Dit gaat in overleg met de energiecoach.

Ik ben huurder. Krijg ik dan ook materialen?
Ja, dat kan. De materialen zijn in overleg met Zeeuwland afgesproken. Deze mogen dus aangebracht worden in uw huis.

Ik heb al veel zelf gedaan. Is het dan nog interessant voor mij?
Ja, we hebben een uitgebreide lijst. Er zijn dan ook bijna altijd dingen die u nog kunt doen. Of misschien zijn sommige materialen wel aan vervanging toe en kunt u dit op deze manier gratis vervangen.

Wie is het EnergieTeam Schouwen-Duiveland?
EnergieTeam Schouwen-Duiveland is een samenwerking tussen de gemeente Schouwen-Duiveland, Zeeuwland, De Zuidhoek en Energiek Zeeland.

Ik spreek niet zo goed Nederlands. Kan ik toch geholpen worden?
Ja, ons EnergieTeam heeft mensen die verschillende talen spreken, zoals Engels en Arabisch.

Kan ik de informatie over het EnergieTeam ook in een andere taal lezen?
Nu werken we nog aan een vertaling van onze informatie. Binnenkort vindt u meer op energiekzeeland.nl/energieteam