Het kopen van een woning bij Zeeuwland

Wist u dat u bij Zeeuwland ook een woning kunt kopen? We verkopen regelmatig woningen met de formule Kopen naar Wens. Er is dan sprake van een uitgestelde betaling. Deze regeling biedt meer mensen de mogelijkheid om een woning te kopen. Vanaf 1 juli 2024 gelden er nieuwe regels voor de verkoop van huurwoningen. Verkoopbegeleider René Dekker en klantadviseur verkoop Jeanette Steendijk vertellen u hier meer over.

Handige links

Huislijn

Zuidwestwonen

"Waarom wij woningen verkopen? Door de opbrengsten van de verkoop kan Zeeuwland investeren in nieuwbouw en verduurzaming", vertelt René Dekker. Zo blijven we ons woningbezit vernieuwen en verbeteren en houden we de huren betaalbaar. In ons vastgoedplan hebben we bepaald welke woningen we gaan verkopen. Huurders die in zo'n woning wonen krijgen per brief bericht. Zij mogen hun huurwoning kopen. Willen ze dat niet? Dan blijven ze gewoon huren. Pas als deze huurders hun woning opzeggen, komt de woning in de verkoop."

Huurders krijgen voorrang
Vanaf 1 juli 2024 gelden er dus nieuwe regels gemaakt door de overheid. Zeeuwland moet haar koopwoningen de eerste vier weken aan huurders aanbieden. Dat deden we altijd al, maar nu hebben huurders ook voorrang bij koopwoningen van andere woningcorporaties uit dezelfde gemeente. In uw geval geldt dat voor woningen van Woongoed Middelburg en l'escaut uit Vlissingen. Andersom geldt het ook. Huurders van die corporaties krijgen voorrang op onze koopwoningen. "Maar we zorgen er met onze regels voor, dat onze huurders nog steeds voorrang hebben op onze woningen", zegt Jeanette Steendijk. Zeeuwland houdt de eerste vier weken van adverteren de volgende voorrangsregels:

  1. Huurders van een sociale huurwoning van Zeeuwland tot 40 jaar uit dezelfde kern.
  2. Overige huurders van een sociale huurwoning tot 40 jaar uit dezelfde kern.
  3. Overige huurders van een sociale huurwoning vanaf 40 jaar uit dezelfde kern.
  4. Huurders van een sociale huurwoning van Zeeuwland tot 40 jaar uit dezelfde gemeente.
  5. Overige huurders van een sociale huurwoning tot 40 jaar uit de dezelfde gemeente.
  6. Overige huurders van een sociale huurwoning vanaf 40 jaar uit dezelfde gemeente.

Zijn er per categorie meerdere kandidaten die de vraagprijs willen betalen? Dan loten we. Na vier weken van adverteren mogen wij de woning ook aanbieden aan overige geïnteresseerden.

Koopaanbod, geïnteresseerdenlijst en meer informatie
Onze koopwoningen vindt u op huislijn.nl of Zuidwestwonen.nl. Heeft u interesse in het kopen van een woning van Zeeuwland? Laat uzelf op een geïnteresseerdenlijst zetten. U krijgt dan bericht als wij een woning te koop hebben. Mail naar verkoop@zeeuwland.nl en zet in dit bericht uw naam en adres. Geef ook aan waar u een koopwoning zoekt. Ook voor vragen kunt u mailen naar dit mailadres. Jeanette en René beantwoorden graag uw vragen.