"Ik vind de afwisseling van afstuderen en werken leuk"

Sinds juni 2023 is Jari Goudswaard bij Zeeuwland aan de slag. Hij startte bij team klantadvies om de reparaties te verwerken. Nu is hij sinds september bezig met zijn afstuderen voor zijn studie Bedrijfskunde aan de Hogeschool Zeeland (HZ) in Vlissingen. Hoe het bij Zeeuwland bevalt, vertelt hij je zelf.

"Hoe ik bij Zeeuwland kom? Ik wilde gewoon graag bij een bedrijf in Zierikzee werken. Hier woon ik ook. Mijn meewerkstage in het derde jaar deed ik bij Saman in Zierikzee. Dus ik nam door welke bedrijven er nog meer waren. Toen kwam ik bij Zeeuwland uit."

"Ik ging op gesprek. Op dat moment was er bij Zeeuwland nog niet direct een afstudeeropdracht, maar daar zouden we wel uitkomen. Ik kon aan de slag. Helaas liep ik studievertraging op en moest ik mijn afstuderen naar september schuiven. Uiteindelijk kon ik wel al bij Zeeuwland aan de slag. Dat gebeurde rond juni 2023. Zo kon ik team klantadvies alvast helpen met het beantwoorden van telefoontjes."

Meer collega’s dan gedacht
Jari kende Zeeuwland al wel. "Mijn oma’s huren bij de corporatie, dus ja, ik kende het van naam. Dat ze huizen verhuren. Maar, ik was verbaasd, dat er nog zoveel mensen ‘achter de schermen’ zonder klantcontact werkten. Nu ik er wat langer zit en ik er over nadenk, is dat wel logisch. Ik had nooit stil gestaan, dat ze hier ook mensen nodig hebben voor de financiën bijvoorbeeld."

"Ik denk dat het fijn is, dat ik al wat eerder aan de slag kon bij Zeeuwland. Dan weet je al een beetje hoe de organisatie in elkaar steekt. Tijdens mijn werk in de zomer kwamen we ook op een afstudeeronderwerp. Op dit moment doe ik onderzoek naar hoe we de informatie rondom planmatig onderhoudsprojecten kunnen verbeteren. Het doel is, dat team klantadvies de huurders dan beter kunnen informeren."

Afwisseling en klantcontact
"Van september tot begin december ben ik bezig geweest met mijn onderzoeksvoorstel. Daar ging best wat tijd in zitten. Gelukkig is dat afgerond en ben ik nu bezig met het onderzoek. Ik interview onder andere verschillende collega’s."

"Op vrijdagochtend help ik team klantadvies nog aan de telefoon. Dat vind ik een mooie afwisseling van mijn stage. Ik vind het leuk om te helpen. Sowieso vind ik het klantcontact leuk."

"Hoe ik het bij Zeeuwland vind? Een fijne organisatie. Iedereen is vriendelijk en behulpzaam. Er is een open bedrijfscultuur, geen baas die heel autoritair is. Er is een gezellige sfeer onderling. Sinds ik hier ben, zie ik dat er veel activiteiten geregeld worden: door de personeelsvereniging, maar ook door het bedrijf zelf."

Bij Zeeuwland is op dit moment nog een afstudeerder aan de slag, Wisse Flikweert. Jari: "Het is leuk om samen met Wisse te zitten. We kunnen elkaar helpen met de scripties."

Op de vraag wat Jari na zijn afstuderen gaat doen, is hij snel met reageren. "Ik heb er nog niet over nagedacht. Met mijn opleiding kun je alle kanten op. Ik wil graag wat doen waarbij ik met mensen in aanraking kom."