"Trots op de medewerkers die zich thuis voelen bij Zeeuwland"

Donderdag 31 augustus 2023 is Marco van der Wel's laatste dag als directeur-bestuurder bij Zeeuwland. Dat is de aanleiding om hem eens wat vragen te stellen. Hoe heeft hij de zestien jaar bij onze corporatie ervaren? Wat gaat hij missen? Waar heeft hij zin in bij zijn nieuwe werkgever Beveland Wonen?

Via woningcorporatie WonenBreburg in Tilburg, waar hij vestigingsdirecteur was, kwam hij bij WoningStichting Walcheren (WSW) terecht. WSW was een voorloper van Zeeuwland. "Het was niet persé mijn bedoeling om daar al als directeur-bestuurder aan de slag te gaan. Ik was meer benieuwd naar hoe zo'n procedure nu precies ging. Dus ik reageerde op de vacature", vertelt Marco. "Ik was nog maar 34 jaar, dus vrij jong voor zo'n functie. Maar uiteindelijk ging ik in 2007 bij WSW aan de slag. Ik kom oorspronkelijk uit Zeeland, dus ik ging terug."

Een pittig jaar
"WSW had een roerige tijd achter de rug. In slechts een paar jaar tijd waren er drie directeuren geweest. Het eerste jaar was dan ook best pittig. Toen ik startte was er eigenlijk weinig tot niks. De structuur binnen de organisatie en de processen ontbraken. Het jaarverslag zag er net zo uit als dat van een voetbalvereniging: een pak A4 blaadjes met een nietje er door. Daar hebben we echt met z'n allen hard aan gewerkt. Het eerste jaar zijn best wat collega's weggegaan en nieuwe bijgekomen. Er gebeurde veel in dat jaar en zo langzaamaan ontstond er een bijzondere sfeer. We wilden er echt met elkaar iets moois van maken."

"WSW had voor huurders, maar ook gemeentes en andere organisaties een slechte naam. We hebben toen de huisstijl bedacht en de naam Woonburg. Dat voelde als opnieuw worden geboren. In één nacht kregen de bussen nieuwe stickers en werd het logo op de muur van het kantoor geplaatst. Zo waren we de ene dag nog WSW en de andere dag Woonburg. We gingen de dorpen in om bolussen uit te delen en in gesprek te gaan met huurders. Dat was het kantelpunt. Vanaf dat moment ging het pad omhoog. De klanttevredenheid steeg en de bedrijfslasten gingen omlaag."

Jezelf thuis voelen waar je werkt
In de afgelopen zestien jaar heeft Marco natuurlijk van alles voorbij zien komen en meegemaakt. Wat is dan het meest bijgebleven? Hij vertelt: "Ik kijk met veel trots terug op de afgelopen jaren. Hoe we van Woonburg samen een goedlopende organisatie hebben gemaakt. Maar ook, de fusie met Zeeuwland. Dat ging ook gelijk goed. We keken naar de processen van beide organisaties en kozen het beste. Dus kreeg je een beetje van Woonburg en beetje van het oude Zeeuwland. Zo startten we het nieuwe Zeeuwland."

"Een fusie zorgt voor veel veranderingen. We bespaarden direct een hoop geld. Als je ziet welk resultaat we neerzetten in de Aedes Benchmark, dan was dat heel knap. We behaalden het eerste jaar gelijk een A-score. Dat betekende dat we zeer goed scoorden op bijvoorbeeld klanttevredenheid en lagere bedrijfslasten. Sinds twee jaar behoren we zelfs tot de zes woningcorporaties die op drie onderdelen een A-status hebben. Dat geldt voor bedrijfskosten, duurzaamheid en klanttevredenheid. Dat we dat als kleine corporatie hebben behaald, is natuurlijk geweldig."

Dat zijn geweldige resultaten. Toch zijn deze mooie cijfers voor Marco niet de reden om het meest trots op te zijn. "Ik voel mezelf het meest trots als ik medewerkers hoor praten over Zeeuwland. Dat zij verhalen vertellen over Zeeuwland aan klanten of collega's van andere corporaties of gemeenten. Het gaat namelijk niet om mij, maar het gaat om de medewerkers die hier werken. Dat zij blij zijn. Zij geven de echte toegevoegde waarde aan onze dienstverlening. De medewerkers maken het verschil. Op een Dag van de bewonerscommissies zie je bijvoorbeeld hoe huurders op collega's reageren. Dan ben ik trots op de groep collega's die zich bij ons thuis voelen."

De windhoos maakte veel indruk
"Wat de meeste indruk maakte de afgelopen zestien jaar? Dat is dan toch wel de windhoos in Zierikzee vorig jaar. Iets wat zo van het ene op het andere moment gebeurt en ineens je dag en nacht bepaalt. In negatieve zin maakte de windhoos indruk. Er was veel persoonlijk leed van huurders. Mensen met schade aan hun woning of zelfs geen woning meer hadden. We liepen rond in de wijk om alles in ons op te nemen en te bedenken wat we moesten doen om het op te lossen."

"De positieve kant als ik terugkijk op deze gebeurtenis, was dat je merkte hoe de organisatie draait. We zijn met zijn allen gelijk aan de slag gegaan. Samen met de aannemers hebben we echt de schouders eronder gezet. Dat was heel bijzonder om te merken en gaf een warm gevoel. Dat maakt het dan ook een van de dingen, dat als je eraan terugdenkt, je nog steeds heel goed kunt voelen hoe het was. Je hoopt het nooit meer mee te maken."

"En verder waren er veel mooie momenten met medewerkers. Mensen die op hun plek zitten. Je ziet collega's dingen doen, waarvan ze zelf dachten dat ze het niet konden. Dat ze vertrouwen kregen en zo een ontwikkeling doormaakten. Dat is mooi. Natuurlijk zijn er ook trieste dingen, zoals een collega die overleed. Het hoort erbij, lief en leed."

Een gemotiveerde club mensen
We zijn nog op zoek naar een nieuwe directeur-bestuurder. Kan jij zeggen voor potentiële kandidaten: Wat maakt het werk als directeur-bestuurder bij Zeeuwland zo leuk? "Het is een mooie club met gemotiveerde mensen met hart voor de zaak. Iedereen is welkom hier. Daarnaast werk je in een super leuk en mooi gebied in Zeeland. Ik heb erg genoten van de locaties aan de kust. Je werkt in een omgeving met een sfeer dat mensen op vakantie zijn. Dat geeft een leuke dynamiek. Er is een positieve sfeer. Daarnaast zijn er fijne partijen om mee samen te werken. Als je daar niet voor gaat, dan weet ik het niet meer."

Blijven werken in Zeeland
Per 1 september 2023 gaat Marco aan de slag als bestuurder bij Beveland Wonen in Goes. "Het is jammer dat ik weg moet gaan om ergens anders te beginnen", lacht Marco. "Ik geloof dat het voor mij goed is, om eens in de zoveel tijd in een andere omgeving te starten. Het moment dat je geen energie meer krijgt, moet je voor zijn. Weer eens met andere mensen werken en nieuwe ervaringen opdoen. Beveland Wonen is wat groter dan Zeeuwland. Dat biedt weer nieuwe uitdagingen. Beveland Wonen is een club die staat en de zaken goed op orde heeft. Het is een fantastische basis om op voort te borduren. We gaan ons daar ook bezighouden met het verder verduurzamen, bouwen en herstructureren. Dat is fijn om direct mee aan de slag te gaan."

We wensen Marco veel plezier in zijn nieuwe functie. Gelukkig zien we hem nog regelmatig in verschillende samenwerkingsverbanden. Voor nu komt er een interim directeur-bestuurder. Natuurlijk zijn we ook bezig met de werving van een vaste invulling van deze functie.