"Ik voel me helemaal thuis"

"Verhuizen was niet makkelijk, maar ook niet moeilijk", zegt mevrouw De Oude. "Mijn kinderen en kleinkinderen hielpen mee. Ik hoefde niks te doen. Mijn eigen spullen gingen mee. Dan kom je niet in een heel vreemd huis, want jouw eigen spullen staan er."

Haar kinderen gaven eerder al aan dat ze de gezinswoning eens moest gaan verlaten. "Maar ik wilde niet. Ik zag de flat vanuit mijn huis, maar moest er niet aan denken om er te wonen." Een val van de trap zorgde dat ze de knop omzette. Mevrouw De Oude begon na te denken, ook op aanraden van haar kinderen. Een gelijkvloerse woning was een betere optie.

"Er kwamen verschillende appartementen voorbij, maar ik was niet de makkelijkste woningzoekende", lacht mevrouw De Oude. "Toen kwam dit appartement vrij. Ik ben gaan kijken en voelde me er gelijk thuis." Ze vertelt: "Het staat in dezelfde straat als de gezinswoning. Dat scheelt veel. Ook woon ik nog dicht op de straat, op de eerste verdieping en kijk uit op die straat. Dat vind ik fijn. In mijn oude woning woont nu een jong gezin."

Ondertussen woont mevrouw De Oude er enkele maanden met veel plezier. "Ik fiets naar de stad om boodschappen. De buren zijn vriendelijk. Heb zelfs aardbeien gekregen van de bovenburen. Ik ben snel gewend aan dit huis. Nee, ik mis niks meer van mijn oude huis. Ik raad het ook iedereen aan die twijfelt. Ga gewoon een keer kijken. Dat geeft een heel ander beeld. Ik kan niks anders zeggen dan: Ik woon hier prima!"

Zeeuwland voor morgen_Ik voel me helemaal thuis_2

Doorstroming

Verhuizen van een gezinswoning naar een gelijkvloerse woning levert kansen op voor woningzoekenden. Zo blijft er een ruime huurwoning achter voor (jonge) gezinnen. Sommige van deze woningen verkopen we met voorrang aan starters.

Dat is ook de reden, dat we veel levensloopbestendige woningen bouwen. Dit zorgt voor een verhuisstroom. Zo krijgen we meer doorstroming in ons woningbezit.