"" Ik werk op een leuke afdeling"

Collega Robert Tak kende Zeeuwland al wel voordat hij er ging werken. Hij huurde zelf een woning van ons. Dat we meer doen dan alleen verhuren, dat was onbekend. Na 28 jaar weet hij wel beter. Hij vertelt zijn ervaring.

"Na de havo deed ik de meao. Toen ik van school kwam, was er weinig werk. Ik deed allerlei uitzendwerk. Ik heb zelf nog aardappels gesjouwd. Toen kreeg ik de kans om bij gemeente Midden-Schouwen werkervaring op te doen", vertelt Robert. "Het was een soort stage", gaat hij verder. "Er was een bepaald project waarmee ik aan de slag kon. Uiteindelijk kreeg een medewerker van Zeeuwlang een baan bij de gemeente Midden-Schouwen en zo kwam er een functie bij Zeeuwland vrij. Ik solliciteerde en werd aangenomen. Dus werkervaring opdoen bij de gemeente heeft geholpen", lacht Robert.

Bij huurders langs gaan
"Sinds 1 januari 1995 werk ik bij Zeeuwland. Nu ben ik medewerker financiële administratie. In al die jaren kwamen er af en toe andere functienamen en werkzaamheden voorbij. Maar, vanaf het begin van mijn Zeeuwland carrière houd ik me in elk geval bezig met de crediteurenadministratie en de banken."

"Ook zette ik mutaties in het systeem en maakte eindafrekeningen. Ik ging op bezoek bij huurders. Dan kwam ik bijvoorbeeld in de appartementengebouwen om te helpen met de aanvraag van huursubsidie. Die aanvraag stuurde ik dan naar VROM."

Robert heeft in zijn huidige werkzaamheden niet op die manier direct klantcontact. Op de vraag of hij dat mist, antwoordt hij: "Het was best leuk om bij mensen langs te gaan, maar je moet er ook geduld voor hebben. Dan kwam je binnen en trok de huurder een lade open. Kreeg je zo een stapel papier (nog dichte enveloppen) in je handen gedrukt en moest ik het uitzoeken."

"Kasbetalingen was vroeger ook een groot deel van mijn werk. Huurbetalingen werden soms contant betaalt." Dat kunnen we ons eigenlijk niet meer voorstellen. Robert vervolgt: "Ik ging regelmatig met een paar duizend gulden naar de bank om dit te storten."

Leuk om kostenopstellingen te maken
"Nu ben ik vooral bezig met het afrekenen van de servicekosten van de appartementengebouwen op Schouwen-Duiveland. Ook houd ik me bezig met verzekeringen. De crediteurenadministratie en het verwerken van de afschriften hoort ook nog steeds bij mijn functie."

"De afrekeningen servicekosten opstellen vind ik het leukste om te doen. Het is wel stressvol, want dat moet echt in een bepaalde periode af zijn. Waarom ik het leuk vind? Omdat, je een kostenopstelling moet maken. Ik heb dit jaar de servicekosten voor heel Schouwen-Duiveland gedaan. Dat is voor het eerst. Ik zie nog verbeteringen om stappen te zetten qua communicatie naar onze huurders. Dat moeten we intern nog verder bespreken."

Fijne werkomgeving
"Ik vind het leuk om te werken bij Zeeuwland. We hebben fijne collega's en een leuke afdeling. Dat zorgt voor werkplezier. Zeeuwland doet veel voor de mensen van Schouwen-Duiveland en Walcheren. We verduurzamen woningen. Dat levert een mooi voordeel op voor de huurder. We investeren veel in leefbaarheid. Dat is toch mooi om voor zo'n organisatie te werken!"