"Ik word blij van het verbeteren van de dienstverlening"

Sharon Wondergem is nu bijna twee jaar in dienst bij Zeeuwland. Zij is degene die zich bezighoudt met de inkoop van alle vastgoed gerelateerde contracten. Daarnaast wordt ze blij van het verbeteren van processen en diensten samen met onze partners. Hoe onze specialist inkoop- en contractmanagement het bij Zeeuwland heeft, vertelt ze je graag.

"Na twee jaar ervaring in de sales, wilde ik graag iets meer doen in een maatschappelijke functie", vertelt Sharon. "Die kans kwam sneller dan gedacht. Een vriendin van me tipte mij op de vacature bij Zeeuwland. Het was de allerlaatste dag voor de sluitingsdatum. Ik moest dus even haasten om te reageren. Ik heb de opleiding commerciële economie gedaan. Een brede opleiding. Voordat ik daar aan begon, is de opleiding vastgoed en makelaardij door mijn hoofd gegaan. Ik wilde in Zeeland blijven, dus toen voor commerciële economie gekozen. Toen de vacature van specialist inkoop- en contractmanagement bij Zeeuwland voorbij kwam, was dat een mooie kans!"

Meer dan woningen verhuren
Op de vraag of Sharon al wat wist van de corporatiesector antwoordt ze het volgende: "Ik wist er heel weinig van af. Je weet natuurlijk, dat woningcorporaties huizen verhuren, maar het hele reilen en zeilen er achter én de sociaal maatschappelijke functie die een corporatie daarnaast heeft, daar had ik geen idee van. Misschien naïef van mij, maar ik had geen idee dat Zeeuwland zoveel woningen bouwt en verkoopt. Dat biedt ook mooie kansen voor starters. Daar was ik me eigenlijk nooit zo bewust van."

Blijven verbeteren
"Het mooie aan deze functie is, dat ik toch nog wat doe met mijn commerciële achtergrond. Ik doe de inkoop van alle vastgoed gerelateerde contracten. Ik maak prijs- en werkafspraken met onze samenwerkingspartners. Hun diensten kopen we in en gieten we in een contract. Daarna houd ik me bezig met het beheer van het contract. Je kunt het zien als een soort contractmanagement. Samen met bijvoorbeeld de aannemer kijk je wat goed gaat en hoe we de huurder nog verder kunnen helpen. Voor mij is het een fijne functie, want je betekent wat voor de huurder, maar wel achter de schermen."

"Wat me ook aantrekt in de functie is dat ik aan de andere kant van de tafel zit. In mijn vorige functie deed ik de verkoop. Nu houd ik me bezig met inkoop. Het is de inkoop van diensten die je continue wil blijven optimaliseren. Een dienst blijft altijd iets waar je over nadenkt met wat je kunt verbeteren. Dat sparren met collega's en partners is iets wat ik heel erg leuk vind."

"Ook houd ik me bezig met het optimaliseren van interne processen. Zo zijn we nu aan het kijken hoe we de informatievoorziening en implementatie van contracten voor collega's kunnen verbeteren. Soms zit het optimaliseren in kleine dingen, maar als dat ook al wat oplevert dan is dat gewoon tof!"

Verschillende werkzaamheden
"Het is leuk om zoveel contact te hebben met onze samenwerkingspartners. Die hebben al jarenlange ervaringen met werken met woningcorporaties. Daar leer ik ook van. Ook de samenwerking met alle inkopers/contractbeheerders van de andere Zeeuwse woningcorporaties is interessant. Je leert van elkaar en samen bereik je meer bij bijvoorbeeld onderhandelingen voor een nieuw contract."

"Naast het inkopen en beheren van contracten ben ik ook met een projectgroep aan het kijken naar een nieuw badkamer- en keukensysteem. Het is belangrijk om circulaire en modulaire materialen te gebruiken bij het plaatsen van nieuwe badkamers, keukens en toiletten. Wat is toekomstbestendig?"

Open cultuur
"Zeeuwland is een super leuk bedrijf om voor te werken. Allereerst de collega's die heel leuk zijn. Dat maakt voor een groot gedeelte of je je werk leuk vindt. Er is een open cultuur. Je kunt altijd jouw ideeën aandragen. Je kan veel leren door met collega's mee te kijken en door cursussen volgen. Zo volg ik sinds februari de training communicatie met impact. Persoonlijke ontwikkeling is belangrijk. Ik vind het waardevol dat Zeeuwland deze kansen geeft."