"Ik vind het leuk om met verschillende dingen bezig te zijn"

Wisse Flikweert studeert bedrijfskunde aan de Hogeschool Zeeland in Vlissingen. Bij Zeeuwland deed hij zijn meewerkstage. Deze zomer is hij als junior trainee aan de slag bij ons en daarna gaat hij bij ons aan de slag met zijn afstuderen. Hij vertelt wat hij van zijn stage en Zeeuwland vindt.

"Ik ben met een opdracht aan de slag gegaan"
"Ik was op zoek naar een stageplek. Daarbij keek ik wat rond bij bedrijven in de buurt. Zeeuwland kwam ook in beeld en heb een e-mail gestuurd. Het duurde even voordat ik benaderd werd, want er kwam een 'windhoos tussendoor'. Maar, uiteindelijk had ik een gesprek met Alex en Michiel en kon ik aan de slag."

"Ik wist dat Zeeuwland woningen verhuurt. Maar, wat er precies bij komt kijken, dat wist ik niet. Ja, er is krapte op de woningmarkt, dus er zijn problemen waar een corporatie mee te maken heeft. Je hoort natuurlijk in de media dat er gebouwd en verduurzaamd wordt. Dat zijn dingen die ik interessant vind. Tijdens mijn stage werkte ik aan een ander ondwerp, maar kreeg wel informatie mee over bouwen en verduurzamen. Ik zat regelmatig bij de collega's van vastgoed."

Nog steeds aan de slag bij Zeeuwland
Het was dan officieel wel een meewerkstage, maar Wisse hield zich vooral bezig met één opdracht. "Ik hield me bezig met de opdracht hoe je met behulp van het programma Power BI informatie uit ons ERP-systeem kan halen", vertelt Wisse. Hij gaat verder: "Daarin ging de meeste tijd zitten. Het is een goede basis voor mijn afstudeerstage, want de omvang van het rapport lijkt wel op afstuderen. Ik heb dus alvast wat geoefend."

Na zijn stage is Wisse blijven werken bij Zeeuwland. "Ik begon met het controleren van dossiers uit 2021. Maar ook houd ik me bezig me het inzichtelijk maken van informatie uit ons systeem over het mutatieproces. Ik probeer dat in een goede rapportage te zetten. Ook kijk ik naar datakwaliteit van bijvoorbeeld onze reparatieservice. Hoe voeren we bijvoorbeeld bepaalde data in het systeem in. We maken daar ook afspraken over. Deze zijn nodig om de rapportages nog betrouwbaarder te maken."

"Verder ondersteun ik bij de administratie. Zo help ik bij het maken van eindafrekeningen. Ik vind het leuk om met verschillende dingen bezig te zijn. Alleen maar met Power BI bezig zijn en data inzichtelijk maken is leuk. Maar, het is lekker dat ik daarnaast wat anders kan doen."

"Na de zomer ga ik verder met mijn afstudeerstage bij Zeeuwland. Dat was in eerste instantie niet de bedoeling. Ik zou eerst ergens anders afstuderen, maar door verschillende redenen kan ik toch bij Zeeuwland aan de slag. Ik ga mij bezighouden met de behoeften van starters in (de omgeving van) Zierikzee en hoe Zeeuwland hier op kan sturen."

Een hechte groep medewerkers
"Wat mij opvalt bij Zeeuwland? Sommige afdelingen werken veel thuis. Ik zit zelf liever op kantoor. Ik vind het prettig om tussen de mensen te zitten. Wat me ook opviel is dat er weinig verloop in personeel is. Voor het eerste schoolverslag moest ik in het jaarverslag zijn. Het personeelsverloop is echt erg laag. Ik had het idee dat door corona juist veel verloop was ontstaan, maar bij Zeeuwland niet. Dat zegt misschien wat over de organisatie. Het is een hechte groep met medewerkers. Da kan voor een gesloten cultuur zorgen, maar dat is hier niet het geval. Je wordt zo opgenomen."

"Wat ik in de toekomst ga doen? Nou, in de nabije toekomst studeer ik eerst af. Daarna zie ik het wel. De datakant vind ik heel interessant. Dus wie weet, maar ik heb nog niks vastgelegd."

Wisse deelt nog een tip voor andere studenten die een stage zoeken: "Doe aan alles mee. Zo kom je ook in contact met collega's. Daar leer je veel van. Wees duidelijk welke opdracht je hebt voor school. Dan kan het bedrijf hier rekening mee houden."