Bouw drie levensloopbestendige woningen Domburg van start

Geplaatst op

Deze week start de bouw van drie levensloopbestendige woningen aan de Brouwerijweg in Domburg. Met de bouw van deze huurwoningen brengt Zeeuwland de doorstroming binnen Domburg op gang. Als alles volgens planning verloopt is de bouw begin 2025 gereed.

Energiezuinige levensloopbestendige woningen

De levensloopbestendige woningen hebben een woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer op de begane grond. De verdieping is vrij in te delen door de bewoners. Elke woning beschikt over een eigen tuin met berging. De woningen worden Bijna Energieneutraal Gebouwd (BENG). Daardoor zijn ze zeer energiezuinig en voorzien van zonnepanelen, warmtepomp, vloerverwarming, hoge isolatiewaarde, HR++ dubbelglas en een goede kierdichting. Ook beschikken ze over een mechanisch ventilatiesysteem. Samen met de betaalbare huur zorgt dit voor lage woonlasten voor de huurders.

Zeer snelle bouw

De woningen worden voor een groot deel in de fabriek gemaakt en op de bouwplaats in elkaar gezet. Dit zorgt voor een snelle bouw. Door deze nieuwe manier van bouwen is het realiseren van betaalbare woningen voor de doelgroep nog beter mogelijk. WTS architecten uit Vlissingen heeft de woningen ontworpen. Aannemingsbedrijf Fraanje uit ’s-Heer Arendskerke zorgt voor de bouw van de woningen.

Voorrang inwoners Domburg

Zeeuwland wil graag de doorstroming in Domburg bevorderen. Daarom krijgen huurders van Zeeuwland uit een eengezinswoning in Domburg voorrang. Doordat deze mensen een huurwoning achterlaten, komen er weer woningen beschikbaar voor anderen in de kern.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Vacature manager bedrijfsvoering

Zeeuwland zoekt een manager bedrijfsvoering. Heb je interesse? Dan horen wij graag waarom we jou voor deze functie moeten aannemen. Stuur ons uiterlijk 27 oktober 2024 jouw motivatie en CV.

Wie gunt u een nieuwe voortuin?

Wat is er fijner dan te genieten van een mooie tuin? Natuurlijk gunnen we dit al onze huurders. Daarom verloten we de komende weken een onderhoudsvriendelijke biodiverse voortuin.