Start bouw 22 levensloopbestendige huurwoningen in Dreischor

Geplaatst op

De nieuwbouw in Dreischor gebeurt in twee fases. Fase 1 is aan de Mr. P. Moggestraat en bestaat in totaal uit 11 woningen. Fase 2 krijgt ook 11 woningen. Dan bouwt de corporatie aan de Ooststraat 5 woningen en Goemansstraat 6 woningen. Voordat Zeeuwland deze woningen kan laten bouwen, moet zij eerst woningen slopen. In fase 1 is dat nu al voor een groot deel gebeurd. De woningen in fase 2 breekt de corporatie pas af als de eerste fase klaar is. Huurders uit de gesloopte woningen krijgen namelijk met voorrang een woning in de nieuwbouw. Het ziet er nu naar uit dat er naar de eerste fase 5 huurders terugkeren en in fase 2 hetzelfde aantal.

Betaalbaar wonen
De levensloopbestendige huurwoningen hebben een woonkamer, een keuken, een slaapkamer en een badkamer op de begane grond. De zolder op de verdieping is in een aantal woningen vrij in te delen door de bewoners. In een aantal komt een wand, zodat hier twee extra slaapkamers komen. Dit maakt het dan ook een geschikte woning voor kleine gezinnen. De woningen hebben een eigen tuin met berging.

Aannemingsbedrijf Fraanje uit ’s-Heer Arendskerke zorgt voor de bouw van de woningen. Zij maken de woningen voor een groot deel in de fabriek. Deze zet men op de bouwplaats in elkaar. Dit zorgt voor een snelle bouw. Door deze nieuwe manier van bouwen is het realiseren van betaalbare woningen voor de doelgroep nog beter mogelijk.

De woningen zijn zeer energiezuinig en voorzien van zonnepanelen, warmtepomp, vloerverwarming, hoge isolatiewaarde, HR++ dubbelglas en een goede kierdichting. Ook beschikken ze over een mechanisch ventilatiesysteem. Samen met de betaalbare huur zorgt dit voor lage woonlasten voor de huurders. WTS architecten uit Vlissingen heeft de woningen ontworpen. Het ontwerp heeft eerder al de Zeeuwse Architectuurprijs gewonnen

Voorrang huurders en inwoners Dreischor
Deze week adverteert Zeeuwland de eerste woningen op www.zuidwestwonen.nl. Zeeuwland wil graag de doorstroming in Dreischor bevorderen. Zij kiest dan ook voor de volgende voorrangsregels. De eerste groep is huurders van Zeeuwland uit Dreischor. De tweede groep bestaat uit de overige inwoners uit Dreischor en de derde de overige huurders van Zeeuwland. De laatste groep is overige woningzoekenden.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Vacature manager bedrijfsvoering

Zeeuwland zoekt een manager bedrijfsvoering. Heb je interesse? Dan horen wij graag waarom we jou voor deze functie moeten aannemen. Stuur ons uiterlijk 27 oktober 2024 jouw motivatie en CV.

Wie gunt u een nieuwe voortuin?

Wat is er fijner dan te genieten van een mooie tuin? Natuurlijk gunnen we dit al onze huurders. Daarom verloten we de komende weken een onderhoudsvriendelijke biodiverse voortuin.