Viering nieuwbouw Burgh-Haamstede

Geplaatst op

Zeeuwland reikt in september de sleutels van zeven nieuwe huurwoningen aan het Sluispad uit aan de bewoners. Later dit jaar volgen zes levensloopbestendige woningen aan de Irenestraat. Begin volgend jaar komen er ook acht woningen aan de Julianastraat. Door de krapte op de woningmarkt is het fijn dat deze 21 woningen in korte tijd gebouwd worden.

Dat verdient dan ook een moment om hierbij stil te staan. Op woensdag 21 augustus vierden we een klein feestje samen met de gemeente Schouwen-Duiveland, aannemer Geluk en toekomstige bewoners. Er was een hapje en een drankje en men kon de woningen bekijken.

Snelle bouw
Door de goede samenwerking met gemeente Schouwen-Duiveland konden we deze 21 woningen snel bouwen. Daarbij helpt de korte bouwtijd van de woningen ook. Dit is slechts enkele maanden, omdat aannemer Geluk Groep deze huizen voor het grootste deel in de fabriek in Bruinisse maakt en op de bouwplaats in elkaar zet. De woningen zijn ontworpen door Architecten Alliantie uit Goes.

Doorstroming
Bij de aanbieding van deze woningen gaf Zeeuwland huurders uit Burgh-Haamstede voorrang.
Daarmee brengt Zeeuwland doorstroming binnen het dorp op gang. Dat is ook gelukt. Bij de eerste
dertien woningen komen elf nieuwe huurders uit gezinswoningen Burgh-Haamstede van Zeeuwland. De woningen aan de Julianastraat - Haasjesweg adverteert Zeeuwland later dit jaar op
www.zuidwestwonen.nl.

Levensloopbestendige woningen
De levensloopbestendige woningen hebben een keuken, woon-, slaap- en badkamer op de begane
grond. De zolder op de verdieping heeft een ruimte voor de technische installaties en er is een logeer-/slaapkamer. In de tuin staat de berging.

De woningen zijn zeer energiezuinig en voorzien van warmtepomp, vloerverwarming, hoge
isolatiewaarde, HR++ dubbelglas en een goede kierdichting. Natuurlijk plaatst Zeeuwland ook
zonnepanelen. De woning is dus bijna energieneutraal. Samen met de betaalbare huur zorgt dit voor lage woonlasten voor de huurder.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Vacature manager bedrijfsvoering

Zeeuwland zoekt een manager bedrijfsvoering. Heb je interesse? Dan horen wij graag waarom we jou voor deze functie moeten aannemen. Stuur ons uiterlijk 27 oktober 2024 jouw motivatie en CV.

Wie gunt u een nieuwe voortuin?

Wat is er fijner dan te genieten van een mooie tuin? Natuurlijk gunnen we dit al onze huurders. Daarom verloten we de komende weken een onderhoudsvriendelijke biodiverse voortuin.