Ongedierte om en in uw woning

Ongedierte in en om uw woning is natuurlijk heel veel vervelend. In bepaalde gevallen bent u zelf verantwoordelijk om dit ongedierte te bestrijden en in sommige gevallen helpen wij u of een andere organisatie u hier verder mee.

Ratten
Heeft u ratten in of om uw woning? Neem dan contact op met uw gemeente. Zij helpen u bij de bestrijding.

Gemeente Schouwen-Duiveland servicelijn: 0111 452 111
Gemeente Veere: digitaal via www.veere.nl/servicemeldingen of bel 0118 55 54 44
Gemeente Vlissingen, telefoonnummer: 14 0118

Muizen
Muizen in huis is vervelend. Wij adviseren u om zelf muizenvallen te zetten.

Wespen
Nuttige insecten, maar ze kunnen ook overlast geven. Bevinden deze dieren zich in of aan de woning? Dan laten wij ze verwijderen. Mail naar reparatieservice@zeeuwland.nl of bel tussen 9.00-13.00 uur naar 0111 418 080.
Bevinden de wespen zich in de tuin? Dan doet Zeeuwland hier niks aan.

Mieren en slakken
Overlast van mieren en slakken moet u zelf oplossen. Wij adviseren huurders om lokdoosjes neer te zetten of mierengif te strooien.

Vogelnesten
Heeft u een vogelnest bijvoorbeeld in de schoorsteen of dakgoot? Dan komen wij die verwijderen na het broedseizoen. Het broedseizoen is van maart tot en met juli.

Bijen
Bijen zijn nuttige beestjes, maar een zwerm in de tuin is niet fijn. Woont u op Schouwen-Duiveland? Neemt u dan contact op met de imkervereniging. Als u op Walcheren woont, neemt u contact op met deze imkervereniging. Op de website vindt u direct de juiste contactgegevens voor een imker in uw buurt.

Let op: zit er een bijenvolk in de spouwmuur of schoorsteen van uw woning? Dan kan de imker niks meer betekenen. Mail naar reparatieservice@zeeuwland.nl. Wij sturen dan de ongedierte bestrijder op pad. Denkt deze, dat de imker nog wel een bijenvolk kan redden? Dan schakelt de ongedierte bestrijd de imkervereniging in.