Hulp bij hoge energiekosten

De kosten voor stroom en gas stijgen snel. Daar maken wij ons zorgen over. U misschien ook? Wij helpen u graag met verschillende tips. Van een EnergieTeam Schouwen-Duiveland tot overheidsregelingen. Lees meer op deze pagina.

Hulp door Zeeuwland
Komt u in de problemen met het betalen van de huur? Wacht niet te lang en neem contact met ons op voor een betalingsregeling. Heeft u afgelopen jaar al een betalingsregeling gehad? Dan kunt u toch in aanmerking komen voor een nieuwe. Neem hiervoor direct contact met ons op. U moet kunnen aantonen dat een nieuwe regeling nodig is, door de verhoogde energiekosten. De medewerker klant & omgeving of wooncoach komt bij u thuis voor een afspraak.

Wij verduurzamen onze woningen. Ons woningbezit heeft gemiddeld al een energielabel B. Natuurlijk zijn er woningen met een minder goed energielabel. Bij groot onderhoud proberen wij deze woningen te isoleren. Dat kan helaas niet bij alle woningen.

Hulp samenwerking tussen gemeenten en Zeeuwland
Zeeuwland biedt een energiebox aan onze huurders aan. Deze box heeft een waarde van zo'n € 100,-. Ook helpen wij u samen met gemeente Schouwen-Duiveland, De Zuidhoek en Energiek Zeeland met het EnergieTeam Schouwen-Duiveland.

Hulp door uw gemeente
Elke gemeente heeft zijn eigen hoogte van het bedrag en eigen voorwaarden. Kijk daarom op de website van uw gemeente voor de juiste informatie.

Gemeente Schouwen-Duiveland
Gemeente Veere
Gemeente Vlissingen

Overige minimaregelingen
Schouwen-Duiveland
Walcheren

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van energietoeslag? Bel de ANBO: 0348 366 688. Leden van de ANBO krijgen hulp aan huis. Niet-leden krijgen telefonische hulp.

Ook SMWO Schouwen-Duiveland helpt inwoners van die gemeente. Bel 0111 453 444. Inwoners van Walcheren bellen voor hulp met Orionis: 01118 432 700.

Hulp door de overheid in 2023
  • Prijsplafond in 2023 voor energie voor alle huishoudens. Dat betekent:
    • Verbruikt u minder dan 1.200 m3 gas? Dan betaalt u maximaal € 1,45 per m3 gas.
    • Verbruikt u minder dan 2.900 kWh stroom? Dan betaalt u maximaal € 0,40 per kWh stroom.

Verbruikt u meer dan 1.200 m3 gas en/of 2.900 kWh stroom? Dan betaalt u voor dit verbruik een hogere prijs. Deze prijs staat in uw energiecontract.

  • Recht op toeslagen, zoals zorg- en huurtoeslag.
Op de website van de Belastingdienst kunt u een proefberekening maken. Dan ziet u of u in aanmerking komt. Bekijk het hier.