Tuinonderhoud

U huurt een woning bij Zeeuwland. Bij uw woning zit een tuin en of balkon. Om plezierig te kunnen wonen in een fijne omgeving, is het van belang dat u de tuin goed onderhoudt. Wij leggen u graag uit wat wij van u verwachten.

Zeeuwland volgt bij het beleid voor tuinonderhoud het ‘besluit kleine herstellingen’. Dit besluit is opgenomen in het huurrecht.

Wat verwachten wij van u?

 • De paden, opritten en terrassen zijn vrij van onkruid.
 • De beplanting van de tuin bevat nauwelijks onkruid.
 • Het aanwezige gras wordt regelmatig gemaaid.
 • Heggen, hagen en bomen worden regelmatig gesnoeid.
 • Plaatst u bamboe, wingerd of klimop in uw tuin, dan is dat op eigen risico. Als u gaat verhuizen moet u deze planten verwijderen.
 • Het is verboden om de Japanse duizendknoop in de tuin te planten. Deze plant kan veel overlast veroorzaken. Groeit deze plant in uw tuin, meld het dan bij de medewerker klant & omgeving.
 • Wilt u een boom planten in de tuin? Informeer dan eerst bij de medewerker klant & omgeving naar de regels.
 • Zelf aangebrachte afscheidingen en schuttingen worden onderhouden.
 • Maximaal 75% van de tuin is betegeld.
 • Afvalcontainers (kliko’s) staan uit het zicht.
 • Afval, puin en grofvuil wordt binnen drie dagen afgevoerd naar de milieustraat.

Wilt u bijvoorbeeld een schuur of fietsenstalling bouwen? Overleg dit dan eerst met uw medewerker klant & omgeving.

Heeft u bijzondere aanpassingen gedaan in uw tuin of balkon? Uw medewerker klant & omgeving bekijkt samen met u wat er eventueel aangepast moet worden als u de woning gaat verlaten.

Uw tuin ingrijpend veranderen
Wilt u ingrijpende veranderingen aanbrengen in uw tuin? Neem dan altijd eerst contact op met de medewerker klant & omgeving. De medewerker denkt graag met u mee. Zo komt u later niet voor vervelende verrassingen te staan.

Grof afval
Grof afval brengt u gratis naar de milieustraat in uw gemeente. Hieronder leest u meer informatie over de milieustraat en waar u extra hulp vindt voor uw tuinonderhoud. Klik op de gemeente waarin u woont.

Gemeente Schouwen-Duiveland

Hulp nodig?
Is het onderhoud van de tuin voor u een probleem? Zeeuwland beschikt over de klussendienst. U kunt een abonnement nemen op deze dienst. Medewerkers van De Zuidhoek helpen u maximaal twee uur in de tuin. Wilt u hulp van De Zuidhoek? Bel ons op werkdagen van 9.00-13.00 uur via 0111 418 080.

Tuingereedschap lenen
Heeft u zelf geen tuingereedschap voor het onderhoud van uw tuin? Zeeuwland beschikt over uitleengereedschap. Bij de Zuidhoek staat een kist met verschillende tuingereedschappen die u gratis mag lenen. Wilt u tuingereedschap lenen bel naar de Zuidhoek via 0111 413 257.

Milieustraat
Deltastraat 37 Zierikzee
Meer informatie vindt u op de website van de gemeente.

Gemeente Veere

Heeft u hulp nodig bij het onderhoud van uw tuin? Stichting Present helpt u graag!

Stichting Present
Telefoon nummer: 06 573 35 901
www.stichtingpresent.nl/walcheren
Email: pcpwalcheren@gmail.com

Milieustraat
De Zompe 5 Serooskerke

Lukt het u niet om grof afval naar de milieustraat te brengen? De gemeente kan het bij u thuis ophalen. Kijk voor de regels en voorwaarden op de https://www.veere.nl/milieustraat website van de gemeente.

Gemeente Vlissingen

Heeft u hulp nodig bij het onderhoud van de tuin? Stichting Roat en stichting Present helpen u graag!

Stichting Roat
Telefoonnummer: 0118 468 158
www.stichtingroat.com
E-mail: info@stichtingroat.com

Stichting Present
Telefoon nummer: 06 573 35 901
www.stichtingpresent.nl/walcheren
Email: pcpwalcheren@gmail.com

Milieustraat
Poortersweg 30 Vlissingen

Lukt het u niet om grof afval naar de milieustraat te brengen? De gemeente kan het bij u thuis ophalen. Een deel van het afval wordt gratis opgehaald, voor een deel moet u betalen. Kijk voor de regels, voorwaarden en kosten op de website van de gemeente.

Bomen snoeien

Regelmatig krijgen wij vragen of we bomen willen snoeien of verwijderen. Dit doen wij niet zo maar. Alleen zieke bomen. Gezonde bomen snoeien of verwijderen we niet.